Candidate Experience: welke ingrediënten heb jij nodig?

koken met een recruiter - candidate experience

Onlangs was ik met een vriend aan het sparren over interessante thema’s voor een blog. Ik vroeg aan hem: “Wat vind je nou interessante thema’s, wat je terug wilt zien in een blog van mij?” Binnen een tel had ik antwoord: “een lekker recept om te koken”! Ik vind koken erg leuk en haal daar ook altijd veel voldoening uit, maar de link met recruitment zag ik nog niet helemaal? Vervolgens stuurde hij: “Koken met een recruiter”. En opeens ging het lampje branden! Dit was echt een top idee! Waarom?

Om een succesvol gerecht te bereiden moet je de juiste ingrediënten hebben en het juiste gereedschap. De voorbereiding is hierin cruciaal! Koken en er halverwege achter komen dat je geen tomaten in huis hebt. Of juist die ene kruiden die jouw gerecht helemaal afmaken? Ik zelf baal dan altijd extra hard. Je wilt uiteindelijk de perfecte smaakbelevenis creëren, mensen blij maken met jou gerecht en zorgen dat ze met een verzadigd gevoel op de bank hun favoriete serie kunnen kijken.

Eigenlijk werkt het binnen recruitment niet anders. Met de juiste voorbereiding, ingrediënten en middelen kan jij de juiste kandidaten aantrekken en hen een unieke candidate experience aanbieden. Is hier een vast recept voor? Nee! Je moet dit recept continu bijschaven, finetunen en op zoek gaan naar die ‘special touch’. Echter kan ik je wel een basisrecept mee geven. Ik ben namelijk van mening dat er altijd een aantal ingrediënten moet terugkomen!

Ben jij er klaar voor? Hier komt het recept!

Candidate experience

Ik ben erg benieuwd welke “special touch” jij toevoegt aan dit recept om de candidate experience nog unieker neer te zetten! Laat het me vooral weten! 🙂

Laatste blogs